راهنمای کامل راه اندازی فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی بهداشتی
راه اندازی فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی بهداشتی به روشهای سنتی میتواند بسیار چالشبرانگیز و پرهزینه باشد. ولی خوشبختانه به کمک پیشرفت تکنولوژی، روشهای بسیار آسانتری برای انجام این کار وجود دارد. ما در این مقاله آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی بهداشتی را بهصورت قدمبهقدم و بر اساس روشهای جدید و کاربردی شرح دادهایم.
همچنین این فرایند را از همه جوانب برای شما بررسی کردیم و در ادامه، نکاتی که هنگام راه اندازی فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی بهداشتی باید به آن توجه داشته باشید را گفتیم. پس اگر شما نیز میخواهید که سهمی از این بازار پرسود داشته باشید و از آن عقب نمانید تا انتهای این مقاله همراه ما بمانید.
آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی بهداشتی قدمبهقدم
فرصتهای بسیار زیادی در صنعت محصولات آرایشی و بهداشتی وجود دارد. قطعاً یکی از بهترین روشها برای بهرهگیری از این فرصتها راه اندازی فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی و بهداشتی است. البته نباید فراموش کرد که هر کسبوکاری چالشهای مخصوص به خود را دارد. ما در این بخش قدمبهقدم شروع این کسبوکار از شناخت بازار و بازاریابی گرفته تا آموزش ساخت فروشگاه آنلاین لوازم آرایشی بهداشتی را به شما یاد خواهیم داد. لطفاً هر قدمها را بادقت کامل بخوانید.
قدم اول: تحقیقات بازار و پیداکردن بازار هدف
در قدم اول باید تحقیقات بازار را شروع کنید و مشتریان هدف خود بهصورت کامل بشناسید. تحقیقات بازار و شناخت دقیق مشتریان به شما کمک میکند که محصولات، استراتژیهای بازاریابی، و رویکرد کلی کسبوکار خود را بهتر مشخص کنید و برنامهریزی بهتری برای کسبوکار خود داشته باشید. نداشتن درک کامل از وضعیت بازار باعث میشود که نیازهای مهم بازار از چشم شما پنهان بمانند. همین مورد میتواند آغاز فرایند شکستِ کسبوکار در شروع آن باشد؛ بنابراین توجه به این مورد بسیار حیاتی است و نباید نسبت به آن بیتوجهی کرد.
بخش مهمی از فرایند تحقیقات بازار شناخت مشتریان هدف است. اینکه شما با چه قشری از جامعه روبهرو هستید؟ این افراد چه نیازهایی دارند؟ چگونه میتوان این نیازها را به بهترین شکل ممکن رفع کرد؟ و …. برای پاسخدادن به سؤالاتی ازایندست باید اطلاعاتی از مشتریان خود مثل جنسیت، میانگین سنی، موقعیت مکانی سطح درآمد و … را جمعآوری کنید. برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی و بهداشتی باتوجهبه تنوع محصولات کاربران هدف شما ممکن است بسیار متفاوت باشند. این مشتریان میتوانند خانمها و یا آقایان سالن داری باشند که شما محصولات موردنیازشان را با تنوع بیشتر و قیمت بهتر تأمین میکنید. یا ممکن است که در مقیاس وسیعتری فعالیت کنید، در این حالت مشتریان هدف شما خانمها و آقایانی خواهند بود که به سلامت پوست خود اهمیت میدهند.
قدم دوم: بررسیهای مرتبط با تأمین کالا
بعد از شناخت مشتریان هدف و نیازهای آنان باید بررسیهای مرتبط با تأمین کالا را انجام دهید. در این قدم باید بتوانید که بهترین کانالهای تأمین کالا را پیدا کنید. مثلاً اگر نیاز مشتریان هدف شما محصولات پوستی از برندهای خارجی است یکی از گزینههای تأمین کالا عمدهفروشیهای موجود در مناطق آزاد کشور مثل جلفا، بندر انزلی، بندر گناوه و … است. یا حتی میتوانید از طریق مرز این مناطق کالاهای مربوطه را بهصورت مستقیم وارد کنید. در این حالت توانستهاید که کالا را با ارزانترین قیمت تأمین کنید. خود قیمت تمام شده هنگام تأمین کالا، میتواند که یک مزیت رقابتی بزرگ در این زمینه برای شما ایجاد کند. در واقع بخش بزرگ سود در مرحله تأمین کالا و قیمت تمام شده آن است. بنابراین شناخت کانالهای تأمین کالا یکقدم بسیار ضروری است که باید به آن توجه کرد. بهعبارتدیگر انبار شما باید بتواند که کالاهای اصلی و موردنیاز مشتریان هدف را از بهترین کانالها، تأمین نماید.
پیشنهاد میکنیم که در بررسیهای مرتبط با تأمین کالا به هزینههای حمل ونقل و موقعیت مکانی انبارِ فروشگاه اینترنتی خود نیز توجه داشته باشید. تاحدامکان سعی کنید هزینههای حملونقل کالا را به حداقل برسانید. یکی از راهکارها نیز برای انجام این کار این است که انبار شما در نزدیکترین مکان به تولیدکنندگان و منبع تأمین کالا باشد.
قدم سوم: بررسی رقبا و پیداکردن مزیت رقابتی
در قدم سوم نقاط قوت و ضعف رقبای خود را شناسایی کنید. اگر تحقیقات بازار را در قدم اول بهخوبی انجام داده باشید بررسی رقبا در این مرحله بسیار راحتتر و هدفمندتر خواهد بود. شناخت رقبا به شما کمک میکند که بتوانید مزیتهای رقابتی جدید را کشف کنید و سپس آنها را در کسبوکار خود بکار بگیرید. مثلاً نمونهای از این مزیت رقابتی میتواند محصولات با کیفیتی باشند که از چشم رقیبهایتان پنهان ماندهاند. نمونه دیگر میتواند یک روش بازاریابی اثرگذار باشد که تا کنون از آن غافل بودهاند یا آن را خیلی سطحی اجرا کردهاند. مثلاً توجهنکردن به تولید محتوا مفید و کاربردی در این زمینه میتواند نمونه خوبی باشد. از طرفی دیگر میتوانید با شناخت نقاط قوت کسبوکارهای موفق در این زمینه، آنها را بهصورت بهینهشدهتر برای فروشگاه خود بکار ببندید و از نقاط ضعف آنها دوری کنید. اگر این قدم (شناسایی رقبا) را بهخوبی و دقیق انجام شود، میتوانید که با بهینهترین نسخه ممکن کسبوکار خود را شروع کنید و وارد بازار شوید. در این حالت امکان دستیابی به اهداف کوتاهمدت و بلندمدت دستیافتنیتر میشوند. نکته مهم دیگری که باید هنگام بررسی رقبا به آن توجه داشته باشید این است که فقط کسبوکارهای بزرگ و موفق را مورد ارزیابی قرار ندهید. بلکه بررسی کسبوکارهای کوچک و یا شکستخورده نیز میتواند برای شما بسیار مفید باشد. چون شما علاوه بر توجه به موفقیت کسبوکارتان باید به فکر شکست آن نیز باشید و عوامل آن را بهخوبی بشناسید تا از انجام آنها خودداری کنید. بهترین راه برای شناخت این عوامل نیز بررسی کسبوکارهای ناموفق و شکستخورده است.
قدم چهارم: نوشتن بیزینس پلن و یا نقشه کسبوکار
بعد از انجام بررسیهای مرتبط با تحقیقات بازار، تأمین کالا و شناخت رقبا حالا شما یک دیدگاه کلی و جامع از رویکرد کسبوکار خود را در ذهن دارید. در قدم بعدی باید این اطلاعات را بهصورت کاملاً شفاف در قالب یک سند به اسم نقشه کسبوکار (businnse plan) بنویسید. برای اطلاعات بیشتر در این مورد میتوانید به مقاله بیزینس پلن چیست؟ مراجعه کنید. در این سند باید اهداف کسبوکار، استراتژیها، پیشبینیهای مالی و موارد دیگر تشریح شوند. نوشتن طرح کسبوکار در نگاه اول ممکن است که یکم ترسناک به نظر برسد؛ ولی واقعاً این طور نیست. برای انجام این کار میتوانید که از افراد خبره مشورت بگیرید و یا از ابزارهایی مثل هوش مصنوعی برای الهامگرفتن استفاده کنید. اگر میخواهید که با رویکرد کلی یک طرح کسبوکار آشنا شوید میتوانید از چارچوبهای زیر که توسط اداره تجارت کسبوکارهای کوچک آمریکا نگارش شده است استفاده کنید.
قدم پنجم: انتخاب یک پلتفرم طراحی سایت (No-Code)
حالا نوبت انتخاب یک روش برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی و بهداشتی است. روشهای مختلفی برای این کار وجود دارند. یکی از روشها، راهاندازی سایت به کمک یک تیم فنی است. متأسفانه این روش میتواند هزینه و دردسرهای زیادی هنگام توسعه و بعد از آن نیز برای شما داشته باشد. با بهکارگیری این روش سایت و کسبوکار شما بهصورت مداوم به یک تیم فنی وابسته خواهد بود و شما باید بودجه نسبتاً زیادی را به این کار اختصاص دهید. علاوه بر این مشکلات و نگرانیها بابت سرویسهای میزبانی و سرور نیز تمامی ندارد و دردسرهای خود را دارد.
روش بهتر و مقرونبهصرفه برای انجام این کار استفاده از پلتفرمهای سایت سازِ بدونِ کد مثل سازیتو است. این پلتفرمهای توسط تیمهای فنی و حرفهای مدیریت میشوند. به صورتی که این امکان را به شما میدهند که بدون نوشتن حتی یک خط کد و صرفاً با چند کلیک فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی و بهداشتی خود را راهاندازی کنید.
پس بنا بر توضیحات بالا قدم بعدی شما برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی بهداشتی انتخاب یک پلتفرم سایت ساز بدون کد است. پیشنهاد ما در این قدم سازیتو است. با انتخاب سازیتو شما عملاً بخش بزرگی از مسئولیتهایتان را بدون نگرانی برونسپاری کردهاید. پس تمام تمرکز خود را بر روی فروش و برنامههای بازاریابیتان بگذارید.
قدم ششم: راهاندازی فروشگاه و اضافهکردن محصولات
حالا که پلتفرم سایت ساز خود را انتخاب کردید نوبت راهاندازی فروشگاه اینترنتی است. راه اندازی فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی و بهداشتی در پلتفرمهای سایت ساز بسیار ساده است. در قدم اول یک قالب را از میان قالبهای آماده انتخاب کنید و عمل شخصیسازی را مطابق باهویت برند خود انجام دهید. در نهایت اطلاعات محصولات را با جزئیات کامل به سایت اضافه کنید. اطلاعات هر محصول باید کامل و از جزئیات قانعکنندهای برخوردار باشد. همچنین سعی کنید که عکسهای باکیفیت، بهینهشده و مرتبطی را برای هر محصول قرار دهید.
قدم هفتم: اضافهکردن درگاه پرداخت و ارسال کالا
حالا که فروشگاه اینترنتی شما را راه اندازی شد و اطلاعات کامل محصولات را وارد کردید، نوبت این است که سایت را به یک درگاه پرداخت امن مثل زرینپال، جیبیمو و … برای امکان فروش اینترنتی متصل کنید. در سازیتو میتوانید که فروشگاه را مستقیم به حساب شخصی خود متصل کرد. برای داشتن تجربه کاربری بهتر میتوانید که امکان پرداخت در محل را نیز به سایت خود اضافه کنید. در قدم بعد روشهای مختلف ارسال کالا را قرار دهید که کاربر در این مورد بتواند حق انتخاب داشته باشد که با چه سرویسی محصول به دست او برسد.
قدم هشتم: نوشتن مارکتینگ پلن و بازاریابی محصولات خود
تا این مرحله شما یک فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی و بهداشتی کامل و آماده برای فروش محصولات را دارید. حالا نوبت این است که سایت خود را به مخاطب و مشتریان هدف خود معرفی کنید. نوع مشتریان هدف نقش مهمی در تعیین استراتژی بازاریابی شما دارند. باید نقاط تماسی را که شما را به طیف وسیعی از مشتریان هدف میرساند پیدا کنید. این نقطه تماس باتوجهبه مخاطب ما میتواند یک بیلبورد تبلیغاتی، غرفه در فروشگاههای بزرگ و یا در بستر آنلاین باشد. در ادامه چند راهکار را بیان میکنیم که میتوانید هنگام نوشتن مارکتینگ پلن از آنها الهام بگیرید. بازاریابی شما میتواند در بستر شبکههای اجتماعی و به کمک اینفلوئنسرهای مرتبط با حوزه کاریتان انجام گیرد. هر چه محبوبیت و اثرگذاری این اینفلوئنسرها بیشتر باشد شانس خرید از شما نیز بالاتر میرود. رویکرد مهم دیگر برای بازاریابی، تولید محتوای مفید و اثربخش در حوزه آرایشی بهداشتی است. شما میتوانید هر محصول را بهصورت کاملتری در یک بلاگ پست معرفی کنید، و یا به مقایسه محصولات گوناگون از برندهای مختلف بپردازید. همچنین بخشی از محتوای شما میتواند به آموزش استفاده و نگهداری محصولات اختصاص یابد. این محتوا میتواند در قالب متن، عکس، ویدئو و یا ترکیبی از آنها باشد. تخفیف بر روی محصولات بهصورت دورهای نیز میتواند فروش محصولات فروشگاه اینترنتی شما را افزایش دهد. همچنین گذاشتن کد تخفیفهای خاص برای مخاطبان مثل خرید اول، روز تولد و … نیز اثرگذار است. ارسال رایگان برای برخی از محصولات خاص و پر فروش و یا برای حداقل خرید نیز میتواند راهکار مناسب دیگری باشد.
قدم نهم: با کمک آنالیز و تحلیل دادهها، کسبوکار خود را رشد دهید
هدف نهایی شما نباید صرفاً فروش محصول باشد و این قدم به عنوان هدف نهایی آخر کسبوکار خود در نظر بگیرید. مهمترین بخش یک کسبوکار اثربخش بازخورد است. بازخورد مشتریان بعد از فروش محصولات برای بقای و توسعه فروشگاه شما بسیار ضروری است. به صورتی که باید برای توسعه کسبوکار خود آن را در یک چرخه بازخوردی قرار دهید و فعالیت و قدمهای فعلیتان مطابق با بازخورد قدمهای قبلیتان باشد.در واقع آنچه که بعد از فروش محصول اهمیت دارد میزان رضایت مشتری است. مشتریان راضی دوباره از شما خرید میکنند همچنین کسبوکار شما را نیز به دوستان و آشنایان خود معرفی میکنند؛ بنابراین این مورد باید یکی از مهمترین هدفهای شما باشد. میتوانید به روشهای متفاوت کسبوکار خود را آنالیز کنید و از آن بازخورد بگیرید. یکی از این راهها بازخورد از مشتریان نسب به خدمات و محصولات شما در شبکههای اجتماعی است. مورد دیگر استفاده از ابزارهای آنالیز و تحلیل داده بر اساس عملکرد کاربران در خود سایت است. یکی از بهترین ابزار برای این نیز کار Google Analytics میباشد. پس برای توسعه فروشگاه خود لازم است که بهصورت مداوم و به روشهای مختلف از فعالیتهای سایت و کسبوکارتان همچنین رفتار کاربران بازخورد بگیرید.
نکاتی برای راهاندازی فروشگاه آنلاین لوازم آرایشی و بهداشتی
تا اینجای کار آموزش ساخت فروشگاه آنلاین لوازم آرایشی بهداشتی را قدمبهقدم یاد گرفتیم. در لابهلای این موارد لازم است که به یک سری نکات نیز برای موفقیت در کسبوکارتان توجه کنید. در ادامه نکات لازم را برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی بهداشتی مورد بررسی قرار دادهایم.
۱- محصولات باکیفیتی ارائه دهید
محصولاتی که ارائه میدهید بهصورت مستقیم معرف کسبوکار شما هستند. همواره سعی کنید که محصولات اصل را با بهترین کیفیت عرضه کنید. همچنین در صورت امکان محصولات را بهگونهای تأمین نماید که قیمت مناسبی داشته باشند تا برای شما یک مزیت رقابتی هم ایجاد کنند.
۲- خدمات مشتری خوبی ارائه کنید
فروش محصولات شما باید در راستای ایجاد یک تجربه خرید بهیادماندنی برای مشتریان باشد. با این کار میتوانیم که برند خود را در ذهن مشتری ماندگار کنیم. ایجاد تجربه خرید بهیادماندنی در گرو ارائه خدمات خوب به مشتری است. مثلاً یکی از این موارد میتواند ارسال رایگان محصول برای مشتری است. ارسال سریع و بهموقع کالا نیز میتواند نمونه دیگری دراینرابطه باشد. علاوه بر این موارد راهنمایی و مشاوره هنگام خرید کالا و خدمات پس از فروش نیز در ایجاد تجربه خرید خوب برای کاربر بسیار مفید است. میتوانید که موارد بیشتری را باتوجهبه شناختی که از مشتریان هدف خود دارید برای کسبوکار خود خلق کنید.
۳- حواستان به کارهای حقوقیو مجوزهای فروشگاه اینترنتی خود باشد
نکته دیگری که لازم است به آن توجه کنید کارهای حقوقی و مالیاتی و همچنین مجوزهای موردنیاز برای فروشگاه اینترنتی مثل اینماد است. بهتر است که در همان ابتدای کار به این موارد توجه کنید و آنها را در کسبوکار خود لحاظ کنید تا در آینده مشکلی برای شما به وجود نیاید.
۴- به مثلث تأمین، لجستیک و مشتری توجه داشته باشیم
توجه به مثلث تأمین، لجستیک و مشتری برای موفقیت یک فروشگاه اینترنتی ضروری است. بر اساس این دیدگاه باید بتوانید که سه ضلع این مثلث را بهصورت کامل پوشش دهید. ضلع اول تأمین است. یعنی اینکه شما قادر باشید محصولاتی را که عرضه میکنید را تأمین کنید و مشکلی برای این مسئله نداشتهاید. این مورد را در قدم دوم آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی بهداشتی بهصورت کامل بررسی کردیم. ضلع دوم مثلث لجستیک است. لجستیک به موقعیت مکانی و نوع سیستم انبارداری و همچنین نحوه ارسال کالا اشاره دارد. یعنی محصولات باید سریع و بدون تأخیر ارسال شوند. تمرکز ضلع سوم نیز بر مشتری است. برای تأمین این ضلع نیز باید با مشتریان خود تعامل داشته باشید و تجربه خرید بهیادماندنی را برای آنها خلق کنید.
۵- حواستان به کارهای حسابداری و مدیریت سرمایه خود باشد
قبل از راه اندازی فروشگاه اینترنتی لوازم بهداشتی آرایشی لازم است که به مدیریت سرمایه خود توجه کنید. برای آگاهی از وضعیت سرمایه خود باید یک سیستم حسابداری برای کسبوکار خود داشته باشید و همه فعالیتهای مالی شما مکتوب شوند. سیستم حسابداری میزان درآمد، خسارت، هزینههای عملیاتی و در کل عملکرد مالی فروشگاه اینترنتی شما را نشان میدهد. به کمک اطلاعات این بخش میتوانید راههای درآمدزایی بیشتر را تشخیص دهید و همچنین سرمایهگذاریهای نادرست و غیرعاقلانه را متوقف یا محدود کنید.
حالا نوبت شما است که فروشگاه اینترنتی خود را بسازید
در این مقاله قدمبهقدم آموزش ساخت فروشگاه آنلاین لوازم آرایشی بهداشتی را بررسی کردیم. در این آموزش ابتدا یاد گرفتید که بررسیهای لازم را قبل از راه اندازی فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی بهداشتی انجام دهید. در قدم بعدی با مقرونبهصرفهترین و بهترین روش برای راهاندازی فروشگاه آشنا شدید و در نهایت فهمیدی که چگونه باید کسبوکار خود را توسعه دهید. در بخش بعدی این مطلب نیز به نکات مهمی جهت راهاندازی فروشگاه آنلاین لوازم آرایشی و بهداشتی پرداختیم که باید به آنها توجه شود. حالا نوبت شما است که فروشگاه اینترنتی خود را بسازید. برای شروع این ماجراجویی هیجانانگیز به صفحه طراحی سایت فروشگاهی مراجعه کنید. امیدواریم که مطالب این بخش راهنمای خوبی برای شما بوده باشند. همچنین اگر نظر، پیشنهاد و یا انتقادی دارید میتوانید که در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
سوالات متداول
کدام محصولات برای راهاندازی فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی بهتر هستند؟
با توجه اطلاعاتی که از بازار وجود دارد محصولات بهداشتی مثل کرمهای آبرسان، ژلهای شستشوی صورت، تونرها، سرمهای پوستی همچنین محصولات آرایشی مثل آرایش پاککنها، ریمل، کانسیلر، رژلب و … بهترین گزینهها برای راهاندازی فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی هستند.
برخی از مهمترین چالشهای داشتن یک فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی و بهداشتی چیست؟
تا قبل از پلتفرمهای سایت ساز مثل سازیتو، ساخت یک سایت اینترنتی چالشهای زیادی داشت. ولی الان بزرگترین چالش برای داشتن یک فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی و بهداشتی سطح بالای رقابت در آن است. برای گذر از این چالش باید بتوانید که مزیتهای رقابتی مختلفی برای فروشگاه خود ایجاد کنید. از قیمت و کیفیت محصولات گرفته تا روشهای بازاریابی بهتر و متفاوتتر.
فرایند توسعه سایت به کمک سایت سازهایی مثل سازیتو چگونه است؟
راه اندازی فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی بهداشتی به کمک پلتفرمهای سایت سازی مثل سازیتو بسیار راحت است. در واقع شما لازم است که تمرکز خود را بر فروش بیشتر و ایجاد تجربه خرید خوب برای مشتریان بگذارید؛ بنابراین لازم نیست نگران موارد فنی سایت باشید.